מתכון קל ופשוט לאושפלו חגיגי

רכיבים:

אורז – 2 כוסות, ארוכות גרגיר (רצוי בסמטי), שטוף והשרה למשך 30 דקות

בשר – 500 גרם טלה או בקר חתוך לקוביות

גזרים – 3 גדולים, קצוצים

בצלים – 2 גדולים פרוסים דק

שום – 1 ראש שלם, חלקו העליון חתוך כדי לחשוף ציפורן

חומוס – 1 כוס, מושרה ללילה ומסנן

צימוקים – 1/2 כוס (לא חובה)

שמן – 1/2 כוס (שמן חמניות או צמחי)

זרעי כמון – 2 כפיות

זרעי כוסברה – 1 כפית

גרגירי פלפל שחור – 1 כפית

עלי דפנה – 2

מלח לטעימה

מים לפי הצורך

כוסברה טרייה לקישוט (לא חובה)

הוראות:

שלב 1: הכן את המצרכים

מכינים אורז: לאחר ההשריה מסננים את האורז ומניחים בצד.

מכינים בשר וירקות: מתבלים את הבשר במלח ופלפל. מוודאים שהגזר קצוץ והבצל פרוס דק.

שלב 2: משחימים את הבשר

בסיר גדול וכבד תחתית מחממים את השמן על אש בינוניתגבוהה.

מוסיפים את נתחי הבשר ומשחימים אותם מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.

שלב 3: מטגנים ירקות

באותו סיר מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך.

מוסיפים את הגזר, זרעי הכמון, זרעי הכוסברה וגרגרי הפלפל השחור. ממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב והגזר מתרכך מעט.

שלב 4: מבשלים את הבשר

מחזירים את הבשר השחום לסיר.

מוסיפים מספיק מים כדי לכסות את הבשר. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לרתיחה.

מוסיפים את כל ראש השום ועלי הדפנה. מכסים ומבשלים כשעה או עד שהבשר רך.

שלב 5: מוסיפים חומוס ואורז

מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המרוקנים.

שכבו את האורז הספוג והסחוט מעל תערובת הבשר והירקות. לא לערבב.

יוצקים פנימה מספיק מים חמים כדי לכסות את האורז בכ-1 אינץ'.

מפזרים את החלק העליון עם צימוקים אם משתמשים.

שלב 6: מבשלים את הפילאף

מביאים את המים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים היטב ומניחים לאורז לאדות כ-20-30 דקות, או עד שהאורז אוורירי והמים נספגים.

בודקים את התיבול ומתקנים את המלח במידת הצורך.

שלב 7: מגישים

מרפרפים בעדינות את האורז בעזרת מזלג, מערבבים מעט עם המרכיבים למטה אך נזהרים לא למעוך את האורז.

מעבירים לכלי הגשה, מניחים מעל את הבשר והירקות או מערבבים בעדינות.

מקשטים בכוסברה טרייה אם רוצים.

הגישו את הפילאף הבוכרי הארומטי והצבעוני הזה חם, באופן אידיאלי עם דפנות של יוגורט או סלט טרי כדי להשלים את הטעמים העשירים שלו. תהנה מהמסע הקולינרי שלך ללב מרכז אסיה!